Project Description

Kvinneprogram

Kvinneprogrammet hos Amigitos heter Fanm Djanm og betyr tøffe og sterke kvinner på Haitiansk Kreol. Det bor mange slike kvinner i Pancho Mateo, og Fanm Djanm er et nettverk hvor disse samles en gang i uken for læring, erfaringsutveksling og hygge. I dag består nettverket av omtrent 35 kvinner fra landsbyen.

Noen samlinger møtes de og strikker, hekler, skravler og koser seg med en kjeks og kaffe. Andre ganger kommer det foredragsholdere som snakker om tema som opptar kvinnene her, som barneoppdragelse, rettigheter, ernæring, familielivets utfordringer og mer. Kvinnene deler også erfaringer og støtter hverandre i alt det tøffe de opplever, med fattigdommen som hovedårsak.

Kvinnene er flotte, dyktige og arbeidsomme og de er stolte av å være kvinner. Kvinnedagen 8. mars feirer de med dans og sang, og de uttrykker generelt at det føles godt å være en del av en slik gruppe.

Flere besøkende hos oss har jobbet tett med kvinneprogrammet og det tilfører alltid noe nytt når frivillige tilfører sine perspektiver til gruppa.

De sterkeste kvinnene jeg noen sinne har møtt, er kvinnene vi jobber med her i Pancho Mateo.

SIV MIKA ENGEBRETSEN • GRUNNLEGGER