Vår historie

Amigitos sin historie starter med en nydelig jente med en grusom sykdom, en annen jente som ble holdt som barneslave og en skole som ikke ble drevet til det gode for de fattige. Den starter med jordskjelvet i Haiti i 2010 og elendigheten som fulgte med.

Men historien starter også med et inderlig ønske om å skape håp, trygghet og fremtid, og om å kunne drive et prosjekt hvor alle midlene kom de trengende til gode. Siv Mika Engebretsen hadde allerede jobbet med bistand og nødhjelp på Hispaniola i mange år, og startet jobben med det som i dag har blitt organisasjonen Amigitos Små Venner.

Louigina, jenta på bildet med den vanskelige sykdommen, døde dessverre etter at vi og legene hadde gjort alt vi kunne. Livet sto ikke til å redde, og det foreldreløse, vakre mennesket forlot oss bare 9 år gammel. Historien om jenta som var barneslave (Restavek) er heldigvis lysere, hun har fått et bedre liv og ser lyst på fremtiden.

For Siv Mika er det mange minner og uløste saker, mange små ansikter som ikke ble reddet. De følger hun og oss alle i Amigitos som såre minner, øyeblikkene hvor de ble sendt tilbake til Haiti mens vi stod maktesløse igjen. Å høre små barnestemmers bønn om hjelp, uten å kunne hjelpe, er virkelighetens mareritt.

Samtidig har Amigitos blitt større enn noen av grunnleggerne turte drømme om. Etter å først ha sikret en god drift av den lille barneskolen inne i landsbyen, bygget vi et større samfunns-senter med støtte fra våre gode venner. Senteret er mer enn et bygg, der det rommer omsorg, kjærlighet, utdanning og lek. Det er et sted hvor svært mange i slumområdet får dekt grunnleggende behov og en trygg base i livet, en base de trenger for å kunne klare seg selv.

Våren 2019 representerer nok en stor milepæl for Amigitos. Takket være BuildAid Norge har vi nok et bygg, et bygg på hele 1000 kvm, som gir oss mulighet til å hjelpe enda fler – enda bedre. I dag driver Amigitos utviklingsarbeid, nødhjelp, hjelpearbeid og krisehjelp, og har mange gode frivillige, besøkende og støttespillere. Det er fantastisk å se at utviklingen er stor og synlig fra år til år, og å vite at dette kun er mulig ved at vi sammen gjør en forskjell. Hver enkelt som bidrar spiller en avgjørende rolle i vårt arbeid og i livene til de vi jobber med og for.

Starten på Amigitos var tøff, og det er fremdeles tøffe tak. Det er tøft å måtte si nei, å ikke ha mulighet til å hjelpe alle, når det er så store behov. Men Amigitos hjelper flere og mer enn noen gang tidligere, og vi motiveres hver dag av å se forandringen i hele lokalsamfunnet og av dere som er med som heiagjeng og støttespillere. Fremtiden kan ingen spå, men vi vil gjøre vårt ytterste for å overgå alle forhåpninger vi har også fremover.

CARE WITH ACTION
Alle fortjener en sjanse i livet.

GJØR EN FORSKJELL I DAG

Så lenge fattigdom, urettferdighet og ulikheter består, kan ingen av oss helt hvile.
Det skal ikke så mye til å endre et liv, ta kontakt i dag og utgjør en forskjell.

ENGASJER DEG
DONER NÅ