FRIVILLIG I DEN DOMINIKANSKE REPUBLIKK

Gjennom et opphold i Pancho Mateo med Amigitos vil du få opplevelser, erfaringer og minner for livet. Du kan selv velge om du ønsker å bo lokalt eller å bo ved kysten og reise inn til landsbyen. Hva du bidrar med finner vi ut av sammen, basert på dine ønsker, egenskaper og kompetanse, samt hvilke behov som til enhver tid er tilstede i Amigitos.

Dersom du er nysgjerrig på et opphold med oss, oppfordrer vi deg til å ta kontakt 🙂 Vi gleder oss alltid over å se hvordan Amigitos-familien vokser med nye medlemmer.

Siv Mika hjelper et barn med vask

HVORDAN FUNGERER DET?

Det finnes ikke noe rett svar, men heller mange muligheter for hvordan man setter opp et opphold som frivillig. Noen kommer og blir over lengre tid, andre for kortere tid (men de kommer som regel tilbake 🙂 ), noen har hatt opphold i forbindelse med studier og andre for å finne tilbake til meningen med livet. Noen vil være i Pancho Mateo 24 timer i døgnet, mens andre ønsker å kunne trekke seg tilbake for litt ro når kvelden kommer.

Når du kommer som frivillig er det noen viktige ting vi er opptatt av at du tenker på og forstår. Det ene er at vi alle er like mye verdt i Amigitos, og vi jobber side om side med både oppvask, plukking av søppel og lek med barna – uansett om man er rik eller fattig, lys eller mørk, utdannet eller ei 🙂

Det er også viktig å tenke på at du vil møte mange mennesker som tar deg imot med åpne armer og slipper deg inn i sine liv og hjerter. Når du drar, vil mange kunne undre på om de vil se eller høre fra deg igjen, og alt for mange har opplevd å bli forlatt tidligere i livet. Vi ønsker at frivillige forstår privilegiet det er å bli mottatt og brakt inn i varmen av menneskene i lokalsamfunnet, og at man ikke glemmer når man kommer tilbake til «hverdagens mas og tjas». Vi håper at alle som besøker oss, vil være med videre å bidra til Amigitos sitt arbeid, slik at vi kan fortsette å hjelpe.

Nedenfor kan du finne blogginnlegg som er skrevet av frivillige om deres refleksjoner og erfaringer som frivillig i Amigitos.

Juleprodukter 2022

Julen nærmer seg og behovet er stort for hjelp blant de som har aller minst når de globale prisene øker. Støtt Amigitos ved å kjøpe flotte juleprodukter!

  • Julematsertifikat

Julematsertifikat

For mange år siden når Amigitos var nye i Pancho Mateo og julen nærmet seg. Vi fra Norge skulle hjem og vi gledet oss vilt etter en lang høst med orkaner og flom.

Jul i Pancho Mateo

År etter år velger vår frivillige Tina Torblå å feire jul i Pancho Mateo. I dette innlegget deler hun av sine erfaringer.

GJENSIDIG GLEDE

De som besøker oss og er med som frivillige, vil sjelden dra og leter raskt etter nye muligheter for å komme tilbake. Det dannes mange nære vennskap, både fine og vanskelige minner og en tilhørighetsfølelse som vedvarer. Det er uendelig vakkert å se all gleden og omsorgen som oppstår på tvers av alle likheter og forskjeller.