Project Description

Barneskolen

Barneskolen i Amigitos er en tradisjonell skole med en tvist. I dag er det omtrent 70 barn innskrevet på skolen i alderen 3 til 16 år og seks lærere. Uten unntak lever disse menneskene under trange og vanskelige kår. Vår tvist er at vi lever etter ordene Alle fortjener en sjanse i livet.

Slik må det også være, da vi har mange barn i alle aldersgrupper som aldri tidligere har gått på skole, som ikke får lov å komme inn på andre skoler eller som er kastet ut fra skoler grunnet dårlig oppførsel, skitten skoleuniform eller andre grunner. Barna er fattige, og mange kommer fra dysfunksjonelle hjem med dårlig oppfølging hjemmefra. Barna lærer derfor å klare seg selv fra de kan stabbe rundt på to ben. Vi har hatt barn hos oss helt ned i 4års-alderen som har bodd alene eller hatt omsorg for endra mindre barn. Det er ikke lett å være fattig, hverken for foreldre eller barn.

Mange av elevene våre skrives inn hos oss fordi de selv uttrykker behov. Vi sørger alltid for god dialog med foreldre, andre omsorgspersoner, nærmeste nabo eller den som til enhver tid er den naturlige å snakke med. De aller fleste setter stor pris på at barnet får oppfølging, omsorg, mat og skolegang gjennom Amigitos. De som er skeptiske har ikke skolegang selv og vet kanskje ikke verdien av dette, eller er engstelig for at barna da kan jobbe mindre og bidra mindre til å fø familien. Det løser seg likevel som regel til slutt, slik at barnet kan komme på skolen hos oss 🙂

Disse barna må få masse omsorg, kjærlighet og klare regler. Næring i kroppen før de i det hele tatt kan begynne å lære. De må lære at på skolen hos oss er de trygge og vi vil dem vel. Dette er en lang prosess.

Våre lærere er flinke til alternativ læring og kjenner barna de jobber med. Frokost og lunsj får de alle sammen hver dag.  Vi forsøker også å ha god kommunikasjon med de hjemme slik at barna kan få det godt både hos oss og i dagliglivet.

0
Skoleelever
0
Lærere
Bli fadder

Tenk om alle hadde like muligheter til å skinne i livet.

SIV MIKA ENGEBRETSEN • GRUNNLEGGER

GJØR EN FORSKJELL I DAG

Så lenge fattigdom, urettferdighet og ulikheter består, kan ingen av oss helt hvile.
Det skal ikke så mye til å endre et liv, ta kontakt i dag og utgjør en forskjell.

ENGASJER DEG
DONER NÅ