Sommeren 2023: Hete og nød – men aktive, mette barn

Amigitos hadde i sommer ordinær, men varm drift i Pancho Mateo. I 40 graders hete arbeidet vi med mat, helse og utfordringer, pluss hele 123 barn på sommerskole – for barna ville jo tilsynelatende ikke ha ferie!

Vi gjennomførte sommerskole med aktiviteter og læring, mat og drikke i bøtter og spann, samt tur til stranden for alle gruppene. Frivillige fra Norge gjorde dette mulig både med innsamlede midler og deltagelse. Litt dans og festivitas ble det naturligvis også, både for både barn og frivillige.

Rekordvarme

Som så mange andre steder i sommer, har varmen vært påtrengende. Landsbybeboerne forteller at de ikke kan huske at det har vært slik varme noen gang, med omkring 40 grader og ekstrem luftfuktighet. Det kunne også vi frivillige fra kalde Norge godt merke.

Basale behov

Hvordan har vi hjulpet i sommer? Amigitos har vært på plass med nødhjelp ved kriser som brann, bidratt med helsehjelp, delt ut nødmat – og andre påfallende oppgaver som inntreffer i ekstremt utsatte og fattige områder. Vår lege melder at hun tydelig ser at mange sliter med å oppfylle de basale behov. Vi er svært glade for at det da er mulig å strekke ut en hånd når det stormer som verst.

Grunnlegger Siv Mikas ordtak for tiden er beskrivende for situasjonen nå: «Når krybben er tom, bites hestene». Vi merker at stemningen er mer aggressiv, fordi folk har lite og nøden er stor.

Nytt skoleår i gang

Ferien for de ansatte er over for denne gang, og vi er i gang med et nytt skoleår som vi gleder oss til. Tusen takk for at du, ved å utgjøre en forskjell for så mange «venner» langt unna, er med oss på denne reisen!

Behov for faste givere

Vi er i stadig behov for faste givere for å dekke månedlige driftskostnader og vil jobbe hardt for å få flere månedlige givere. Har du lyst og enda ikke er fast giver, vet du om muligheter for å skaffe givere, så kontakt oss, er du snill. Det er en glede å kunne dele når vi ser resultater som vi gjør her i Pancho Mateo. Behovene er fortsatt mange. Det er nå tøffe tider – både med å skaffe til veie midler for oss, og for beboerne er prisene høye og arbeidsledigheten stor.

Det er mange forferdelige ting som skjer i verden og med krigen i Ukraina kom grusomhetene veldig nært på oss i Norge. Dette påvirker også våre inntekter og gjør det å skaffe midler mer utfordrende. Det skal jo heller ikke være en konkurranse, men kjensgjerningen er at uten midler så kan vi ikke gjennomføre vårt arbeid her i Den Dominikanske republikk. Amigitos takker alle gode som er med oss og gjør vårt arbeid mulig.

Riktig godt høsthalvår ønskes! Følg oss gjerne på sosiale medier for flere oppdateringer (Instagram: @amigitos_friends og Facebook).

FLERE BLOGGINNLEGG

GJØR EN FORSKJELL I DAG

Så lenge fattigdom, urettferdighet og ulikheter består, kan ingen av oss helt hvile.
Det skal ikke så mye til å endre et liv, ta kontakt i dag og utgjør en forskjell.

ENGASJER DEG
DONER NÅ