Nyhetsbrev oktober 2022

Verden er i forandring og det merkes også i Pancho Mateo, Den Dominikanske republikk.

De som har ingenting får enda mindre og det kan Amigitos skrive under på. Vi merker det. Med høy dollarkurs strekker heller ikke midlene like langt. For mange år siden var dollaren verdt ca 6 norske kroner og i dag koster en dollar nesten 11 kroner.

Prisene på mat har gått opp over 30 %, likeså medisiner, strøm og vann. Ernæring og helsehjelp «spiser» en stor del av Amigitos sine månedlige utgifter.

Vår frivillige organisasjon, som har jobbet i dette området i over 12 år,  vil så gjerne ikke kutte i vår hjelp til de som trenger det mest.  De lokale her trenger oss nå mer enn noen gang.

Kriser i verden og også en hissig natur med stormer og orkaner gjør hverdagen til mange av våre venner ekstremt vanskelig.  Arbeidsmarkedet er presset og mange er uten jobb, Haiti er på randen av en humanitær krise etter lang tid med politiske problemer, nød og voldelige gjenger som tar over styringen i gatene. Dette gjør at det kommer mange flyktninger til landet på den andre siden av grensen. Dette er Den Dominikanske republikk, bare 2-3 timer fra grensen jobber Amigitos.

Vi har kun lokalt ansatte, ingen utgifter til kontor eller lønn i Norge.  I sammen med de lokale får vi jobben gjort på best mulig måte og administrasjonskostnadene blir meget lave.

Vi strekker ut hånden for å få flere faste givere, slik at vi skal slippe å kutte i hjelpen til de som har det veldig vanskelig. Vi trenger hjelp og spør så vennlig om du vil være med?

  • Fast giver til vårt arbeid i Pancho Mateo koster 300 kroner pr måned. Bli en fast giver

Da bidrar du til at våre ansatte driver arbeidet i sammen med oss. De koker mat til flere tusen hver måned, barna får læring, aktivitetene våre består, helseavdelingen har medisiner og kan gi god behandling til syke samt at vedlikeholdet av vårt senter ivaretas slik at det ikke forfaller.

Du bidrar til at våre ansatte har en god, solid og trygg arbeidsplass. Dette gjør at de kan dele av sin kunnskap og omsorg slik at Amigitos sitt arbeid kan fortsette selv i denne vanskelig tid.

Du kan være privat fast giver, du kan støtte en student, du kan sørge for lønn til en ansatt, du kan være bedriftsgiver og få gleden av å se en frivillig organisasjon som virkelig er Hands on (jobber direkte med de lokale)

Amigitos Små venner gleder seg til å ha deg med på laget <3

FLERE BLOGGINNLEGG

GJØR EN FORSKJELL I DAG

Så lenge fattigdom, urettferdighet og ulikheter består, kan ingen av oss helt hvile.
Det skal ikke så mye til å endre et liv, ta kontakt i dag og utgjør en forskjell.

ENGASJER DEG
DONER NÅ