Den vakreste kjærlighets historie

Bryllup

En kjærlighet som på tross av vanskelige vilkår aldri ga opp.

Denne lørdag 27. august 2022 ga to vakre, eldre innbyggere av Pancho Mateo hverandre sitt ja, rungende ja.  Seremonien ble holdt i landsbyens lille kirke og festen foregikk på kommunesenteret som Amigitos driver.  Etter 30 år i sammen fikk de endelig en mulighet til å bli smidd i Hymens lenker, for en glede og et herlig bevis på trofasthet og håp.

De bor meget enkelt, fattigslig vil de fleste kalle det.  Deres hjem er lagd av blikk og gulvet er av jord.  Møbler er det lite av og klær er second hand. Livet har blitt litt enklere med hjelp fra Amigitos men mye kunne vært enda bedre.

Han rusler sakte forbi senteret til Amigitos hver morgen for å dyrke en jordlapp langt ifra. Det må være langt ifra for jorda eies av myndighetene og de har ikke rett til å dyrke.  Han er krokbøyd og tynn, han er over 80 år.  Hun nesten like gammel steller hjemme og hver dag kommer de i sammen til senteret vårt for å spise en god middag. Er den ene syk så ber de høflig og omsorgsfullt om å få ta med mat hjem til den andre.  Maten fra Amigitos er et viktig tilskudd i livet. Alltid smilende og takknemlige for hjelp.

De traff hverandre i en epoke hvor de kom mange haitianere til Den Dominikanske republikk.  Dette for å jobbe på sukkerplantasjene. Lovnaden om et bedre liv ble raskt erstattet med et umenneskelig slit for å overleve. Løftene ble ikke innfridd av sukkerplantasje eierne og rettigheter til å bli statsborgere likeså.  Skolegang, helsehjelp osv. , de var ufri. Så og si alle er analfabeter. Verdigheten ble fratatt tusener på tusener av gode, intelligente, kreative og sterke arbeidere som bare ønsket å skaffe seg og sin familie bedre levevilkår.

Sukkerplantasjene ble nedlagt og slitne gamle arbeidere sto helt på bar bakke. Ingen pensjon og ingen inntekt.  Sterkt preget av et slit som startet da solen gikk opp og stoppet først da det var så mørkt at macheten ikke lenger fant sukkerrørene som skulle kuttes. Ofte uten lønn og helt ufri til å forlate denne drømmen som ble til et mareritt.

Den dag i dag bor det fremdeles mange av disse eldre i Pancho Mateo.  De lever meget fattig, spiser hos oss på Amigitos og får helsehjelp.  Vi er stolte over å kunne fortelle at de får hjelp og at de har det bedre enn før vi startet vårt arbeid i området.  Amigitos har en drøm om å bygge et hjem for eldre, for å gi dem en enda bedre alderdom. Er det noen som fortjener det så er det dem.

Løftene dette paret hadde til hverandre om en evigvarende kjærlighet besto. Deres kjærlighet lot seg ikke påvirke av det harde liv, de ga aldri opp. Nå på lørdag etter 30 år kunne de ektes og vakrere enn dette kan det ikke bli <3

FLERE BLOGGINNLEGG

GJØR EN FORSKJELL I DAG

Så lenge fattigdom, urettferdighet og ulikheter består, kan ingen av oss helt hvile.
Det skal ikke så mye til å endre et liv, ta kontakt i dag og utgjør en forskjell.

ENGASJER DEG
DONER NÅ