Og annerledesåret fortsatte og fortsatte…

Det har blitt lange 16 måneder med Covid-19. Verden ble snudd på hodet og i god Amigitos ånd så har vi gjort alt hva vi kan for at innbyggerne i Pancho Mateo ikke skulle lide unødig.

De gamle har fått mat hele tiden, de ansatte lønn i hele perioden og helseklinikken vår har vært åpen 3 dager i uken.

Barna har fått en annerledes skolehverdag. Skolegang på en annen måte enn vanlig hvor de kommer til skolen hver dag i sine fine uniformer, stiller seg pent opp for å synge nasjonalsangen. Så er det læring, aktiviteter og mat. Vi savner dette og håper/regner med at vi kan starte opp igjen slik i starten på september. I den anledning vil vi benytte sjansen med å fortelle at vi trenger hjelp til å kjøpe skolemateriell og uniformer. 300 norske kroner pr barn og vi har ca 70 barn hos oss.

De ansatte tenkte kreativt om hvordan vi kunne gi barna et tilbud selv om vi ikke hadde lov til å holde skolen åpen. Myndighetene kom så til en konklusjon om at skolebarn skulle få digital undervisning hjemme. Ja dere kan jo selv tenke hvordan det går i et fattig område, hvor de fleste sliter med å få mat på bordet hver dag.

Lærerne kontaktet alle barna (ja ja de henger jo rundt senteret vårt størsteparten av dagen 😊 og landsbyen er liten) som så hentet og leverte lekser flere ganger i uken mot at de fikk mat. En gulerot som fungerte veldig bra. De har klart å holde kontakten med barna og det er fantastisk. All ære til gode ansatte som også jobbet med smittevern og det sosiale aspektet.

Helseklinikk og utlevering av matposer

Helseklinikken vår har åpent 3 ettermiddager i uken med lege, sykesøster og sosialarbeider. Babyene får melkeerstatning ved behov og helsesjekk. Alle andre kan komme for behandling og også medisinhjelp. I fattige områder er det ikke noen vits i å diagnostisere uten å gi medisiner da mange ikke kan kjøpe hva som trengs for å bli frisk.

De ansatte på helse driver også utstrakt informasjon og opplæring tilknyttet helse.

De gamle har i lang periode fått matposer som de har hentet og de 2 siste månedene har de kommet i puljer for å spise middag 6. dager i uken. Siste helsesjekk av dem viste at ingen av de gamle lenger var underernærte. For et løft vi alle har bidratt til, klapp dere selv på skulderen.

Kurs og opplæring

Ellers kan vi med glede meddele at vi har hatt matlagingskurs og sykurs for kvinnene. Ernæring og ny inspirasjon på matfronten. Og opplæring i design og søm til glede eleven selv og mulig yrke i fremtiden.

Vi ser fremover

September står snart for døren, vi lader batteriene for å starte opp normalt med nye krefter. Vi gleder oss veldig. Grunnlegger Siv Mika kan reise ned igjen og gleder seg veldig.

Har du lyst til å bli en AmigitosVenn så ta kontakt, vi trenger deg for å fortsette vårt gode arbeid!
post@amigitos.org

FLERE BLOGGINNLEGG

GJØR EN FORSKJELL I DAG

Så lenge fattigdom, urettferdighet og ulikheter består, kan ingen av oss helt hvile.
Det skal ikke så mye til å endre et liv, ta kontakt i dag og utgjør en forskjell.

ENGASJER DEG
DONER NÅ