Kategoriarkiv: Nyheter

Irma og Maria

Maria og Irma ble varslet, var på vei, kom, skadet og dro igjen.

Orkanene kom og Centro Pancho Mateo, med alle dere som hjelper langt ifra og nær, gjorde alt vi kunne for å hjelpe.  Det blåste og regnet, strømmen gikk og alt stoppet opp.

Mange sov hos oss, spise og fikk dempet redselen. Midt opp i det hele raste broen og vi var isolert fra omverdenen.  Orkanene har dratt, broen vil ta tid men det stopper oss ikke i arbeidet vårt for de som har veldig lite.

Vi har blitt et trygt samlingssted i Pancho Mateo, vi har klart å bygge tillit og respekt.

Sommerskole og Skolestart :-)

Det har vært en fin sommer for barna hos Amigitos på tross av mye uro rundt deportering av haitianere, fra Dominikanske republikk til Haiti. Sommerskolen med aktive frivillige fra Norge gikk veldig bra. Barna i Pancho Mateo vil jo ikke ha ferie, for da er det ingen aktiviteter og måltidene hos oss uteblir også.

Lærere, arbeidere og frivillige sørget for aktiviteter, utflukter og mye annet gøy. De andre programmene vår som måltider til de eldre, fotball etc gikk også gjennom hele sommeren. 

Skolestart, nytt år med nye uniformer. 5 flinke jenter samlet inn både til uniformer og annet materiell 🙂

Tusen takk til alle dere i Norge, England, Canada, Holland, Sverige …  som gjør dette mulig. Amigitos kan med dere gjøre hverdagen til fler og fler bedre, fremtiden litt lysere og med håp i øynene går vi nå mot å bygge offentlige toaletter, reparere hus og etablere et helsetilbud.

Skoleavslutning

  En nydelig avslutning på første skoleår i vårt nye senter. Fantastisk godt å se barna med håp i øynene, mer energi og gleden var absolutt tilstede. Barna elsker å komme til oss og er nå litt lei seg for at det er 2 uker ferie før sommerskolen starter. Det er ikke mye å gjøre i Pancho Mateo for barna når det ikke er skole eller annet. De gleder seg masse til sommerskolen 🙂 . Lærerne og alle de andre ansatte har gjort en meget god jobb og vi er så stolte av dem alle.

Ungdomsklubben Club de Jovenes

Ungdomsklubben vår Club de Jovenes jobber for et renere Pancho Mateo. De treffes hver uke og har ulike tema for møtene sine.  Denne uken gikk de i sammen for å inspirere til å ikke kaste søppel. Ungdommene ryddet landsbyen og hengte opp plakater for å forsøke å gjøre noe med et stort problem. Noe av problemet er at det ikke finns et godt system for at søppelen blir hentet og noe av problemet er hva folk er vant til; kaste søppel overalt.  Vi er stolt av disse unge menneskene som går foran som et godt eksempel.

Takk Lions, Borre :-)

Tusen takk Lions, Borre for generøst bidrag til vårt arbeid. I sammen kan vi på kryss av grenser gjøre en forskjell her i verden. Vi kommer tilbake til dere med oppdateringer om hvordan pengene er brukt. Her ser dere en liten venn fra skolen vår som så sårt trenger at vi bryr oss. Takk  🙂

Årsrapport

God nytt år kjære venner!

Hva har vi gjort og hvor går veien videre?

Det er lett å svare på – Vi fortsetter å bry oss <3

Vi fortsetter å jobbe i Pancho Mateo, et slumområde i Den Dominikanske republikk.

Hvorfor fortsetter vi i det samme området? Vi tror på å styrke hardt prøvede områder på alle nivåer, på lang sikt. Og vi har valgt Pancho Mateo. Fra den nyfødte lille til den eldste innbyggeren. Som dere vet tar det tid å heles og gjøre forandringer. Les videre

Høsten 2016

Det har vært en hektisk høst. Byggeprosessen har gått sin gang og nå er 3.etg straks sluttført og klar til bruk i løpet av tidlig 2017.  1. og 2. etg i bygget er tatt bruk til undervisning og andre aktiviteter som matprogrammet Gran Moun for de eldre og læreprogrammet ABC for voksne, Melkeprogram for babyer og kvinnenettverket Fanm Djanm. Nettverk for unge og fotballklubben, samt kinoforestilling hver lørdag er også aktiviteter som er med på å fylle huset.

I oktober og november slo et ekstremvær til på nordkysten av Den Dominikanske republikk. Dette førte til store ødeleggelser for mennesker som fra før av var svært fattige og ikke hadde noe. Amigitos gikk inn i denne situasjonen og opprettet “nødstasjon” med hjelp av fantastiske frivillige og våre lokale arbeidere, en lokalbefolkning som bidro med en utrolig stolthet over å tilhøre nettverket rundt Amigitos. Tak og gulv har blitt reparert, folk har blitt evakuert, mat har blitt kokt og delt ut til mange trengende i nærområdet. I all elendigheten har dette ekstremværet også vist at innbyggerne i Pancho Mateo er stolte og glade for Amigitos tilstedeværelse. Det varmer å se!

Tusen takk til alle som kastet seg rundt og bidro med det praktisk arbeidet  (de fantastiske frivillige tilstede i Pancho Mateo) og ikke minst alle dere som bidro økonomisk og som gjorde at Amigitos kunne bidra i denne ekstraordinære situasjonen.