Project Description

Eldreprogram

Gran Moun som betyr gammel på Haitiansk Kreol er navnet på vårt program for de eldre.

Da vi startet å jobbe i Pancho Mateo for 9 år siden startet vi med barna, som de aller fleste som vil hjelpe gjør. Vi så raskt at det var en annen folkegruppe som virkelig led. De var tynne, sultne, slitne og bodde elendig. Dette var de gamle sukkerarbeiderne som hadde jobbet på sukkerplantasjene. De var hentet fra Haiti med lovnader om et bedre liv, hvor de også kunne hjelpe sine familier i Haiti. De jobbet og slet for luselønn, ble fratatt papirene sine og kunne ikke reise hjem. De bodde elendig og jobbet fra daggry til solnedgang.

Så ble sukkerplantasjene nedlagt og de var helt uten grunnlag for å overleve. De kunne heller ikke reise hjem; mange år var gått, ingen papirer, ingen penger, brutte familiebånd, skammen om drømmen som brast. De har levd et tøffere liv en de fleste av oss kan se for oss. De lever elendig og de sulter.

Vi startet Gran Moun for å hjelpe dem. De får mat tre ganger i uken, hjelp til helse, klær, sosiale møter og også ved behov reparering av deres hjem. Vi har også gitt noen av dem småjobber de kan klare og kjøper også tjenester fra dem. Når noen går bort, er vi med å sørger for en verdig begravelse, slik de fortjener. 

Amigitos ønsker virkelig å kunne gi de eldre måltider 5 dager i uken, og håper å få nok faste givere til at dette lar seg gjøre. Ingen skal dø sulten etter et langt og tungt arbeidsliv.

Gi nå

Hvis jeg noen gang får muligheten, er min drøm å bygge et eldresenter og gi de gamle et verdig liv. Er det noen som fortjener det, er det de.

JOSE ALSAINT • ANSATT AMIGITOS